dimecres, 8 de juliol del 2015

La fira occitana-càtar de la Vall de Lord incorpora una botifarrada medieval i un trail minimalista
Un dels plats forts del certamen serà la cercavila que es farà dissabte a la nit pels carrers del nucli antic de Sant Llorenç de Morunys
Sant Llorenç de Morunys, la Coma i la Pedra i Guixers reivindicaran el seu passat lligat a Occitània el pròxim cap de setmana, en el marc de la cinquena fira occitano-càtar de la Vall de Lord, una festa emmarcada en el Festival Càtar al Pirineu Català. Una botifarrada medieval que es farà divendres al vespre a l’esplanada de l’ermita romànica de Sant Serni i un “free trail”, esdeveniment esportiu amb calçat minimalista, són les principals novetats del programa d’enguany. A més a més, un dels plats fort serà la cercavila nocturna de dissabte al vespre, un acte que busca recrear, de forma simbòlica, l’arribada de població occitana a la vall.
Els actes començaran divendres al vespre. Com a novetat, l’esplanada de Sant Serni acollirà un sopar popular (botifarrada) medieval, amb música en directe. Serà a les nou del vespre. Una hora abans, amb l’objectiu d’incentivar que la població s’ambienti durant tot el cap de setmana, hi haurà un taller de vestits de l’època.
Dissabte i diumenge els carrers del nucli antic s’ompliran de parades d’artesania i alimentació. Actes per a tots els públics complementaran la fira en si. Un any més el patrimoni hi tindrà, també, un pes fonamental. En aquest sentit, dissabte a 2/4 de 10 del matí es donarà sortida a una caminada comentada. L’itinerari durà als participants fins a la Pedra, amb explicacions del patrimoni històric i geològic de diferents punts d’interès del recorregut. A més a més, tant dissabte com diumenge, hi haurà visites guiades gratuïtes pel casc antic, l’església i el museu de la Vall de Lord, ubicat als claustres.
Per a la mainada i les seves famílies, s’ha previst una gimcana pels carrers de Sant Llorenç de Morunys, així com tallers i jocs de cucanya. Aquests darrers aniran a càrrec de l’Agrupament Escolta Vall de Lord i es faran diumenge, a les 11 del matí, al parc de les Eres.
Pel que fa a l’apunt musical, el taller de danses, la cercavila i el concert nocturn aniran a càrrec del grup de música occitana tradicional Ballaveu. Així, mateix hi haurà música en directe durant la botifarrada del dissabte i diumenge a la tarda, als claustres de Sant Llorenç de Morunys.
Exposicions, xerrades, cinema i moltes d’altres activitats relacionades amb Occitània, el passat de la vila i l’artesania complementen l’ampli programa d’actes. Tot plegat, per recordar els orígens de la vila, lligats a una gran presència de població provinent d’Occitània. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada